Tudi novi Ladin križanec nastaja po kitajskem receptu

Ruski Avtovaz je v tovarni v Sankt Peterburgu začel serijsko proizvodnjo križanca Lada X-cross 5, ki bo naprodaj v letošnjem tretjem četrtletju.

V krizi ruske  avtomobilske industrije, ki vlada od začetka invazije v Ukrajino, se je tudi največji domači proizvajalec Avtovaz naslonil na kitajsko pomoč. Te dni namreč predstavljajo novo Lado X-cross 5, s katero znamka prvič vstopa v višji srednji razred in skuša pridobiti nove kupce. Avtomobil bodo sestavljali v nekdanji Nissanovi tovarni v Sankt Peterburgu.

Avtovaz

Lada X-cross 5 je rahlo predelana in preimenovana različica kitajskega FAW Bestune T77, opremljena je s prisilno polnjenim bencinskim motorjem s 118 kilovati (160 KM) in 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Poleg tega avtomobil premore nekaj opreme za varnost in udobje, med drugim nadzor utrujenosti voznika, opozorilnik zapuščanja voznega pasu, prilagodljivo preklapljanje dolgih luči, sistem vsestranske vidljivosti in zaviranje v sili.

Avtovaz

Po podatkih Avtovaza bo novi Ladin avtomobil, ki ga bodo začeli prodajati jeseni, kupce pričakal s ceno 2,5 milijona rubljev oziroma dobrih 27.000 evrov.

Preberite še: Pri BMW M so potrdili - prihaja še en Touring!

Zapeljali smo se s kitajskim električnim avtomobilom, ki nosi zveneče ime. Kako velika grožnja evropskim proizvajalcem bo?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol