Video: Lamborghini Aventador SVJ je novi rekorder Nürburgringa*!

27. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Prejšnji rekord je izboljšal za več kot dve sekundi.

Manj kot leto dni po postavitvi hitrostnega rekorda na dirkališču Nürburgring, ki ga je takrat s Porschejem 911 GT2 R.S. dosegel eden od najboljših dirkačev vseh časov, Walter Rohrl, lahko znova poročamo o postavitvi novega rekorda med serijskimi avtomobili Zanj pa je pravzaprav zaslužen avtomobil, ki niti še ni vstopil v serijsko proizvodnjo; govorimo o enem od najbolj vročih avtomobilov ta hip, Lamborghiniju Aventadorju SVJ.

Novinec naj bi sicer uradno premiero doživel konec tega poletja – datuma razkritja pri Lamborghiniju še niso oznanili, ve pa se, da bo predstavitev potekala v sklopu avgustovskega avtomobilskega tedna v kalifornijskem Montereyu  – zato se je po progi zapeljal še v celoti odet v maskirno folijo. Ta pa mu očitno ni delala prevelikih težav, saj je čas 6:47,3 izboljšal za dobri dve sekundi, štoparica pa se je tako ustavila pri 6:44.97.

»Aventadoru SVJ smo namenili priponko Jota, ki jo v skladu z Lamborghinijevo tradicijo dajemo le dirkaško nastrojenim avtomobilom. Pri novincu gre za združitev Lamborghinijevih tehnologij, s katerimi smo ustvarili športni avtomobil, ki presega vse današnje standarde na področju športnih avtomobilov,« je dejal Stefano Domenicalli, predsednik in generalni direktor Lamborghinija. »SVJ je vrhunski superšportni avtomobil, ki hkrati zagotavlja neprekosljivo vozniško izkušnjo.«

*Med serijskimi vozili. Absolutni rekorder medtem ostaja Porsche 919 Hybrid Evo

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"