Lamborgini Terzo Millennio več kot le koncept?

28. 11. 2017 | Jure Šujica
Deli
Lamborgini Terzo Millennio več kot le koncept? (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Kljub temu pa ni jasno, ali gre zgolj za maketo vozila v naravni velikosti, ali pa dejanski vozeči prototip.

Pred kratkim smo pisali o tem, da je Lamborghini kljub napovedi o tem, da bo vztrajal pri izdelavi avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem, predstavil študijo električnega športnika z imenom Terzo Millenio. Če se je po objavi prvih uradnih fotografij zdelo, da gre le za študijo, ki je ostala na papirju, pa se je sedaj izkazalo, da gre očitno klub vsemu za nekaj več.

 

Lamborghini Moment ☝️ #lamborghini #terzomillennio #photoshooting #santagatabolognese

A post shared by Mitja Borkert (@mitjaborkert) on

Glavni 'krivec' za to, da se o prototipu še naprej govori pa ni nihče drug, kot Mitja Borkert, zadnje leto vodja oblikovalcev pri Lamborghiniju, pred tem pa je bil dolga leta na enaki poziciji zaposlen pri Porscheju in je tudi avtor modela Panamer Sport Turismo. Borkert je namreč pred dnevi objavil kar nekaj fotografij, na katerih lahko avtomobil Terzo Millenio vidimo na različnih lokacijah, tudi v mestnem središču, objavil pa je tudi video posnetek avtomobila.

Koncept torej deluje zelo resnično, k čemur pripomorejo tudi prižgane luči na sprednjem in zadnjem delu avtomobila. Trohico dvoma pa na drugi strani vzbuja posnetek, kjer vozilo iz prikolice namesto na lastnih kolesih pripeljejo na vozičku. Za več informacij o dogajanju bo torej potrebno še nekoliko počakati.

 

#home#lamborghini #nicetomitja #terzomillennio #lamborghiniterzomillennio @gianpietro.pasquali

A post shared by Mitja Borkert (@mitjaborkert) on

Jure Šujica
Foto: Lamborghini

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel