Land Rover je v Goodwoodu z veliko parado proslavil svojo 70-letnico

Land Rover letos praznuje 70. rojstni dan, kar je na Festivalu hitrosti v Goodwoodu zaznamoval z veliko parado Land Roverjev, na kateri je sodelovalo kar 70 avtomobilov, toliko torej, kolikor let šteje Land Rover.

Land Rover je v Goodwoodu z veliko parado proslavil svojo 70-letnico (foto: Jaguar Land Rover) Jaguar Land Rover
16. 7. 2018

Kolono Land Roverjev, ki so se popeljali po znamenitem klancu, je vodila replika prvega Land Roverja sploh, predserijskega prototipa z registrsko oznako HUE 166, ki je imel še volan v sredini. Iz tega prototipa je izšel serijski Land Rover, seveda z volanom na desni 'angleški' strani, ki je doživel takšen uspeh, da sta mu kmalu sledili seriji II in III, iz katere je po 28 letih obstoja prišel tudi milijonti Land Rover. Tudi ta je sodeloval na paradi, v okviru skupine 25 vozil iz serij I, II in III, med katerimi so se znašli tudi gasilski avtomobil, avtomobil posebnih vojaških enot SAS in vozilo za reševanje v letalskih nesrečah.

Na paradi so sodelovali tudi vse štiri generacije Range Roverjev in pet generacij Discoveryjev. Med njimi so bili Range Rover, ki je leta 1971 na reliju Trans-America Expedition premagal neprehodno džunglo v Darienski vrzeli, Discovery, ki je obkrožil svet, prvi Discovery sploh in milijonti Discovery.

Seveda so bili na paradi tudi predstavniki najnovejše modelne linije britanske znamke: Range Rover, Range Rover Sport, Velar, Discovery, Discovery Sport, Evoque in Evoque Cabrio.