Land Rover Defender kmalu kot samostojna znamka?

13. 9. 2021 | Jure Šujica
Deli

Najmanjši Defender opuščen, v pripravi pa bojda kar tri nove izvedbe.

Pred kratkim so se v javnosti pojavile govorice o tem, da naj bi pri Land Roverju pripravljali novo različico modela Defender z oznako 130, ki naj bi prinesla še nekaj več prostora, v njej pa naj bi se lahko naenkrat peljalo do osem potnikov. No, v realnosti ne gre zgolj za govorice, v javnost so namreč že pricurljale tudi prve fotografije zakamufliranih testnih vozil, kar pomeni, da bo novinec kmalu predstavljen tudi v serijski podobi. A to je, kot vse kaže le začetek nove zgodbe.

Po poročanju britanskih medijev naj bi pri Land Roverju namreč razmišljali o tem, da bi znamka Defender – podobno kot Range Rover – postala samostojna znamka znotraj podjetja. To bi pomenilo tri povsem samostojne linije znotraj ene znamke: Range Rover, Defender in pa najbolj osnovna, Discovery. Analitiki naj bi na drugi strani to potezo ocenjevali kot eno najboljših in najbolj dobičkonosnih za matično podjetje, saj bi z njo še povečali uspeh, ki ga beleži model Defender.

Napad na razred G

V sklopu nove znamke naj bi tako hkrati načrtovali izdelavo najbolj prestižne različice modela (pri čemer so že sedaj poznane precej dobro opremljene, kar je seveda v nasprotju z osnovno idejo križanca izpred sedmih desetletij), hkrati pa tudi Defenderja v izvedbi vse bolj priljubljenih poltovornjakov. Manjši in cenejši model, izdelan na Discoveryjevi platformi, o katerem se je pred časom prav tako govorilo naj bi bil na drugi strani opuščen.

Novi in najbolj prestižni Defender naj bi bil na drugi strani opremljen s podobnim prestižem kot bratje z oznako Range Rover, a še vedno precej terensko naravnan. Po poročanju spletne strani Autocar naj bi tako ciljal na tiste kupce, ki trenutno raje kot po vozilih britanske znamke, posegajo po pred nekaj leti povsem prenovljenem razredu G znamke Mercedes-Benz, temu primerna pa naj bi bila tudi cena, ki naj bi izdatno presegla 100.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol