Land Rover Defender ostaja neuničljiv

18. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli

Za potrebe filma so uporabili praktično nespremenjene avtomobile.

Land Rover je v zadnjih letih postal malodane nepogrešljiv partner filmov o Jamesu Bondu. Tako smo še v zadnjem delu Spectre spremljali atraktivne pregone po avstrijskih Alpah, v katere je bil med drugim vpleten za mnoge zadnji pravi Defender četrte generacije. Posledično bo prihajajoči Bond z naslovom No Time to Die pomagal na trg pospremiti novo generacijo Defenderja in čeprav prevladuje prepričanje, da ne bo tako zmogljiv, kot prejšnje generacije, se zdi, da je takšno mišljenje napačno.

Filmska ekipa je za potrebe snemanja uporabila prve primerke vozil, izdelanih v Land Roverjevi tovarni v slovaškem mestu Nitra, med snemanjem pa tudi sami niso bili prepričani, da bodo avtomobili preživeli naloge, ki so jih pripravili zanje. Med drugim so povsem serijski avtomobili opravili tudi s kar 30 metrov dolgimi skoki, pri čemer pa ob pristanku bojda niso utrpeli večjih poškodb in so brez težav odpeljali naprej.

»Defenderje smo priganjali prek tega, kar smo mislili, da je njihov limit – vse za čim večjo razburljivost in za to, da gledalcem kar najbolj približamo neverjetne posnetke avtomobilskega lova, ki si jih bodo lahko ogledali v filmu No Time to Die,« je dejal vodja kaskaderkse ekipe Lee Morrison.

Nekoliko bolj prepričan v zmogljivosti avtomobila pa je bil že od začetka Nick Collins, produktni vodja za Land Rover Defender. »Za Defenderja smo pripravili povsem nov testni standard, povsem prilagojen temu avtomobilu. Fizično moč in vzdržljivost smo merili s številnimi testi, med drugim tudi s skoki čez most, zaradi česar smo bili prepričani, da bo avtomobil preživel vse filmske podvige brez karkšnihkoli posegov v strukturo vozila z izjemo vgradnje varnostne kletke.«

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"