Land Rover Dicsovery Sport v vlogi železniške lokomotive

16. 6. 2016
Deli

Serijski Land Rover Discovery Sport je v severni Švici čez železniški most povlekel vlakovno kompozicijo iz treh razkošnih potniških vagonov, ki so skupaj tehtali več kot 100 ton, kar je enako teži letala Boeing 757.

Deset kilometrov dolga vožnja, med katero je vlekel 60-kratnik svoje teže, je vlečno moč avtomobila postavila na res težko preizkušnjo, sploh ob dejstvu, da je šlo za povsem serijski Land Rover Discovery Sport, ki so mu za zagotovitev stabilnosti dodali le železniška kolesa, ki so jo izdelali v železniški delavnici Aquarius Railroad Technologies. Pri podvigu so bili vozniku v pomoč 180-'konjski' turbodizelski motor z navorom 430 njutonmetrov, devetstopenjski samodejni menjalnik in asistenčni sistemi Terrain Response, Tow Assist, Tow Hitch Assist in All Terrain Progress Control.

Podvig je potekal na 10-kilometrski muzejski železnici v švicarskem mestu Stein am Rhein, na katerem je tudi dramatični 300 metrov dolg most Hemishofen, ki reko Ren v zgornjem toku prečka na višini 25 metrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja