Land Rover na pomoč pri reševanju nosorogov

20. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Britanski avtomobilski proizvajalec je v ta namen predstavil kip nosoroga, obarvanega v barvo kroma z rdečim rogom, s čimer opozarja na problematiko divjega lova.

Vozila znamke Land Rover so znana kot zelo vzdržljiva in kot taka jih lahko najdemo na vseh najbolj odročnih delih sveta. Med drugim so priljubljena izbira številnih organizatorjev safarijev v Afriki, žal pa tudi divjih lovcev na nosoroge. Na to težavo pa so zdaj začeli opozarjati tudi pri angleškem proizvajalcu terenskih vozil. 

V sklopu boja proti divjemu lovu na nosoroge se je britanska avtomobilska znamka pridružila dobrodelni akciji organizacije Tusk Rhino Trail, s katero sicer sodeluje že 15 let. Omenjena organizacija je namreč pripravila razstavo 21 skulptur nosorogov priznanih svetovnih umetnikov, pri čemer je bil eden izmed njih vodja Land Roverjevega oblikovalskega studia Gerry McGovern.

Skultura bo prodana na dobrodelni dražbi

»Z udeležbo v tem projektu sem želel počastiti to veličastno žival. Zaradi tega sem se odločil in skulpturo obarval v barvo kroma. Razlog za tem je narava barve kroma, zaradi česar bo skulptura opazna daleč stran, s čimer tako še dodatno opozarjamo na problem krivolova v Afriki. Rdeče obarvan rog ponazarja nesmiselnosti pobijanja teh živali zgolj zaradi tako majhnega dela,« je dejal McGovern.

Land Rover je skulpturo na trg Trafalgar pripeljal s svojim modelom Discovery, vseh 21 skulptur pa bo na ogled postavljenih do 22. septembra, nato pa jih bodo prodali na javni dražbi, pri čemer bo zbran izkupiček namenjen boju proti krivolovu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"