Land Rover na sprednji pogon

11. 6. 2010
Deli
Land Rover na sprednji pogon

Letošnjo jesen bo Land Rover pisal zgodovino, saj bodo predstavili serijsko različico vznemirljivega koncepta LRX, ki bo kupcem ponujala tudi možnost izbire le sprednjega pogona.

LR torej pripravlja avtomobil, ki s takšnim pogonom ne bo LR, ki smo ga vajeni, kar pomeni tudi lovljenje za Land Rover netipičnih kupcev. Hkrati bo LRX tudi najmanjši Landroverjev model, ki bo po velikosti blizu Nissanovemu Qashqaiu in novemu Mitsubishiju ASX-u, ki sta, ker sta na voljo tudi v ne4x4 različicah, pravzaprav razlog, da so se na Otoku odločili ponuditi le na sprednji kolesi gnano različico.

Evropa od SUV-ov zahteva dizelske različice, zato pričakujte tudi takšnega LRX-a, ki bo z vsaj 180-'konjskim' 2, 2-litrskim iz PSA izvirajočim motorjem za konkurenco res pravi zalogaj, saj bo uporabljal tudi preverjeno dobro tehniko Freelanderja II.

Dvopogonski LRX je za Land Rover pomemben tudi s stališča cene, ki bo nižja od štirikolesno gnanih različic, in z okoljevarstvenega vidika, saj bo dvopogonska različica v povprečju porabila manj goriva in izpustila v zrak manj CO2.