Razkrivamo: Land Rover že preizkuša novega Defenderja

5. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Skozi zamaskirano zunanjost je mogoče videti nekatere elemente slavnega predhodnika.

2018 je, kot kaže, leto vrnitve za legendarne terenske avtomobile. Pred kratkim je v Slovenijo zapeljala nova generacija Mercedesovega razreda G, septembra smo pospremili prihod novega Suzukija Jimnyja (več o njem si lahko preberete v oktobrski številki revije Avto magazin), Lada je predstavila koncept morebitne nove generacije modela 4x4 in še bi lahko naštevali. A po nekaj letih čakanja se na ceste vrača še najslavnejši britanski terenski avtomobil.

Govorimo seveda o Land Roverju Defenderju, prvemu modelu te znamke, ki je bil kar nekaj časa znan le po imenu Land Rover. Danes so namreč v naše uredništvo prišle prve fotografije nove generacije avtomobila, ki je zdaj zapeljal v testno fazo. Do uradne predstavitve vozila bo sicer preteklo še kar nekaj vode, zaradi česar prve fotografije prikazujejo 'zgolj' v celoti zakamufliran avtomobil, na katerem pa so jasno razvidne ostre linije, majhna okna z dvignjenimi spodnjimi robovi in zadnjimi vrati, ki se odpirajo na stran. Vsaj nekaj elementov predhodnika bo novinec torej vendarle obdržal.

Kakšna bo njegova notranjost, za zdaj še ni znano, sodeč po govoricah pa naj bi za pogon avtomobila med drugim lahko skrbela tudi elektrika, kar je sodeč po modelu Jaguar E-Pace vsekakor mogoče. In če govorice držijo, naj bi avtomobil dokončno razkritje doživel še pred koncem letošnjega leta, prvi kupci pa bi se z njim lahko zapeljali leta 2019.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja