Slovenija OffRoad: Ta konec tedna se obetajo peklenske vožnje po blatu in pesku

Po lanskem premoru se tekmovalno adrenalinska prireditev Slovenija OffRoad vrača med ljubitelje voženj s terenskimi avtomobili.

Po lanskem prisilnem premoru zaradi epidemije korona virusa, bo  to soboto in nedeljo v radovljiški gramoznici Graben spet živahno. Na svoj račun bodo ponovno prišli ljubitelji adrenalinskih voženj s terenskimi avtomobili, tisti s primernimi štirikolesniki pa bodo lahko tudi sami preizkusili svoje vozniške spretnosti.

Gramoznica Graben se je že na dosedanjih preizkušnjah izkazala kot odlično prizorišče z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, ki omogoča pripravo zanimivih tekmovalnih prog, gledalci pa lahko uživajo v panoramskem pogledu na dogajanje in ga lahko spremljajo tudi na velikem zaslonu. Lokacija je zelo enostavno dostopna, poleg tega pa je mogoče zagotoviti tudi ustrezno raven varnosti za gledalce. Tekmovalne proge imajo vsako leto drugačno konfiguracijo, vsekakor pa ponujajo razburljivo terensko avanturo.

Ogled terenskih voženj bo mogoč v soboto, 28. maja ob 16. uri, ko bo na sporedu prva težavnostna (»hard«) preizkušnja in v nedeljo, 29. maja, ko bo sledil celodnevni program. Prvi del hitrostne preizkušnje se bo začel ob 10. uri s krožnimi vožnjami v hitrostni, nato pa bodo do poznega popoldneva potekala tekmovanja za državno prvenstvo v offroadu v težavnostni vožnji in hitrostna preizkušnja v različnih kategorijah. Glede na vremensko napoved, ki za oba dneva obeta deževje, tekmovalce čakajo težavne razmere, kar za gledalce pomeni še več užitkov in seveda  priporočilo za primerno obutev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja