Legendarni ruski terenec z novimi delovnimi nalogami

Kljub krizi ne mirujejo: Lada prikazuje nadgrajena lahka gospodarska vozila na osnovi starodavne Nive.

Kljub trajajoči krizi na ruskem avtomobilskem trgu, ki so jo povzročile evropske sankcije po ruski invaziji v Ukrajino, državni Avtovaz še naprej nadgrajuje svojo ponudbo, ki je rezervirana za lokalno prebivalstvo. Najnovejši primer so nadgrajene različice lahkih gospodarskih vozil Lada Niva Legend, ki so na voljo v kombijih z enojno in dvojno kabino v različnih predelavah.

Ponudba vključuje več različnih karoserijskih oblik s škatlastimi tovornimi prostori s prostornino od enega do 3,5 kubičnega metra. Kot je razvidno iz uradnih fotografij, imajo nekatere Nive dva sedeža z večjim boksom zadaj, druge pa pet sedežev z manjšim prtljažnim delom iz steklenih vlaken. Na voljo so tudi hladilnik, dostavna vozila z izoliranimi tovornimi prostori ali posebni modeli, opremljeni z vzmetenjem za težke obremenitve za zahtevnejše terene.

Vsa lahka gospodarska vozila Niva poganja isti atmosferski 1,7-litrski štirivaljni bencinski motor z močjo 61 kW / 83 KM in navorom 129 Nm. Tako kot pri navadni Nivi Legend se moč prenaša na vsa štiri kolesa prek petstopenjskega ročnega menjalnika s pomočjo zapore diferencialov. Prav tako je iz potniškega terenca prevzeta špartanska notranjost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja