Leto 2020 vendarle ne povsem brez avtomobilskih salonov

25. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Največji bo na sporedu že čez mesec dni.

Še nedavno je kazalo, da bo letošnje leto prvo v tem stoletju (in še desetletjih pred tem), v katerem avtomobilski svet ne bo deležen niti enega velikega avtomobilskega salona. Po tem, ko je bil septembra tik pred zdajci odpovedan salon v Ženevi, kasneje pa so nato sledile še odpovedi salonov v Parizu, Tokiu in New Yorku, je kot osameli jezdec ostal na čakanju le še salon v Pekingu – tudi ta pa je bil deležen predstavitve.

Otvoritev največjega avtomobilskega salona na Kitajskem je bila načrtovana za 21. april letos, vendar pa je bil dogodek še isti mesec odpovedan oziroma prestavljen na datum 26. september letos. V oziru na dejstvo, da se situacijam povezana s koronavirusom na Kitajskem izboljšuje pa bo do salona, kot vse kaže, na koncu vendarle prišlo.

Odziva proizvajalcev še ni

Sam dogodek bo tako potekal med 26. septembrom in petim oktobrom, pri čemer pa bo dogajanje prva dva dni namenjeno zgolj sedmi sili, druga dva dni bosta rezervirana za sklepanje poslov in mreženje, splošna javnost pa si bo novosti lahko ogledovala (le) med prvim in petim oktobrom.

Organizacija avtomobilskega salona v Pekingu bo zagotovo še nekoliko bolj pripomogla k njegovi prepoznavnosti in priljubljenosti v svetu. Že v lanskem letu je namreč privabil kar 800.000 obiskovalcev, letos pa bi bila ta številka lahko še nekoliko višja. Seveda pa se na drugi strani pojavlja vprašanje, kako se bodo na izvedbo salona (na enem izmed največjih avtomobilskih trgov na svetu) odzvali avtomobilski proizvajalci. Uradnih potrditev prihajajočih novosti in premier namreč vsaj zaenkrat še nismo bili deležni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja