Londonski župan razkril osveženega Outlanderja PHEV

21. 10. 2015
Deli

Londonski župan Boris Johnson je med obiskom na Japonskem v Tokiu uradno odkril evropsko različico osveženega Mitsubishja Outlanderja PHEV.

Hibridni športni terenec je zelo uspešen predvsem v Veliki Britaniji, kjer so ga lani prodali v 2.731, letošnje leto pa že v več kot 9.303 primerkih. S tem je skoraj za 100 odstotkov prehitel Nissan Leaf, ki so ga letos prodali v 4.285 primerkih. V Veliki Britaniji se je letos sicer za priključno hibridne ali električne avtomobile odločilo že 20.992 voznikov, k čemur je verjetno pripomoglo tudi dejstvo, da vlada z davčnimi olajšavami izdatno podpira nakup priključno hibridnih in električnih avtomobilov. Mitsubishi Outlander PHEV zato dejansko stane enako kot dizelski Outlander.

Vsekakor je bil to zadosten razlog, da si je Johnson prejšnji teden med obiskom Tokia vzel čas za odkritje evropske različice prenovljenega Outlanderja PHEV in se z njim tudi odpeljal na kratko vožnjo. V Veliko Britanijo so v približno istem času prispeli tudi prvi evropski primerki Outlanderja PHEV, ki ga na Japonskem sicer prodajajo že od začetka junija, prihodnjo pomlad pa bo na voljo tudi v ZDA.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja