Novice Promocijsko sporočilo

Marché International odslej 100-% lastnik družbe Marche gostinstvo

10. 5. 2016
Deli

Podjetji Marché International in Petrol sta v preteklih desetih letih skupaj razvijali in uspešno profilirali poslovanje Marchéjevih restavracij na slovenskih avtocestnih počivališčih. Ker se želi Petrol intenzivneje posvetiti svoji osnovni dejavnosti, je svoj manjšinski delež zdaj odprodal družbi Marché International, ki je tako postala 100-odstotna lastnica svojega slovenskega hčerinskega podjetja.

V letu 2005 je gastronomska družba Marché International v okviru skupne naložbe s slovenskim energetskim podjetjem Petrol v upravljanje prevzela dvanajst restavracij na avtocestnih počivališčih. Švicarski Marché International je takrat z nakupom večinskega lastniškega deleža takoj prevzel vodilno vlogo pri upravljanju Petrolove verige avtocestnih restavracij in bistrojev, s tem pa tudi operativno vodenje vseh njihovih gostinskih kapacitet. Nastalo je združeno podjetje Marche gostinstvo d. o. o., v katerem je tričetrtinski lastniški delež pripadal družbi Marché International, četrtinskega pa je ohranila družba Petrol.

Marché International je vstopil na slovenski trg s preizkušenimi in uspešnimi gastronomskimi oblikami, zasnovanimi na konceptu švicarske kakovosti. Najprej je stekla prenova restavracij in bistrojev ter njihova prilagoditev Marchéjevim standardom, ki je temeljila na konceptu sveže in kakovostne ter sezonsko prilagojene gastronomske ponudbe. Trenutno restavracije družbe Marche gostinstvo poslujejo na 17 lokacijah z 22 različnimi načini delovanja. Spomnimo, da je bila prva Marchéjeva restavracija odprta marca 2006 na Lukovici, nedavno pa so na novem počivališču Maribor ob avtocesti A1 odprli tudi prvo trendovsko restavracijo Marché Mövenpick.

Marché International je pri nas vodilni gastronomski ponudnik na slovenskih avtocestah, dobro sodelovanje s Petrolom pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnje. Podjetje Marché International je podpisalo dolgoročno najemno pogodbo za upravljanje restavracij na slovenskih avtocestnih počivališčih. S tem gastronomsko podjetje potrjuje, da še naprej zaupa v uspešno poslovanje v Sloveniji in da želi ta trg obdržati.

Na sliki je novo, v februarju 2016 odprto počivališče Maribor med Ljubljano in Gradcem. Kreativno kulinarično ponudbo lahko gosti spoznavajo na 380 m2 z več kot 120 mesti v notranjosti in 30 mesti na terasi. Vse jedi so sveže in pripravljene sproti pred očmi gostov. Samopostrežna restavracija omogoča, da gosti jedi zaužijejo v restavraciji ali jih vzamejo s seboj na pot. Za tradicionalno prijazne in hitre storitve med 6. in 22. uro skrbi 9 zaposlenih.