Takole je v vrtec pripeljal otroka in si prislužil kazen (FOTO)

7. 9. 2023 | STA
Deli

Policisti ob tej priložnosti ponovno pozivajo ljudi, da poskrbijo za ustrezno varnost otrok v prometu.

Policisti so v torek pred enim izmed vrtcev na območju Ormoža ustavili 47-letnega voznika mopeda, ki je imel na moped priklopljen lahki priklopnik domače izdelave in v njem otroka. Voznik si je s tem prislužil plačilni nalog in prepoved nadaljnje vožnje, policisti pa ob tem ponovno pozivajo ljudi, da poskrbijo za ustrezno varnost otrok med prevozi.

Slovenska tiskovna agencija (STA)

Omenjenega voznika mopeda so policisti ustavili med izvajanjem poostrenega nadzora cestnega prometa pri uporabi varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok, ki je danes potekal na območju Policijske uprave Maribor.

Alkoholni rekorder. Kako se je sploh uspel spraviti v avto?

Kot so sporočili iz te uprave, je namen poostrenega nadzora vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov v vozilih in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem vplivati na zmanjšanje negativnih posledic prometnih nesreč. V poostrenem nadzoru želijo vplivati tudi na voznike lahkih motornih vozil, saj je uporaba e-skirojev v zadnjih letih v porastu in se s tem povečuje tudi s tem povezana prometnovarnostna problematika.

Profimedia

Policisti ob tem pozivajo voznike, da dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise in prevažajo otroke v predpisanih zadrževalnih sistemih. Slednje je izjemnega pomena, saj pripeti vozniki in potniki v vozilu v primeru trka ostanejo na svojem sedežu.

Kot izpostavljajo na policiji, varnostni pas oziroma zadrževalni sistem ob čelnem trku zmanjšuje gibanje telesa naprej in tako preprečuje trk z notranjostjo vozila. Obenem prevzame velik del energije in jo porazdeli na različne dele telesa, kar učinkovito zmanjša posledice trka na posamezen del telesa.

Profimedia

Voznikom lahkih motornih vozil policisti sporočajo, da so kot udeleženci v cestnem prometu do dopolnjenega 18. leta dolžni med vožnjo uporabljali ustrezno pripeto zaščitno kolesarsko čelado. Prav tako naj uporabljajo ustrezne prometne površine, prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo cestnoprometne predpise.

Profimedia

Preberite še: To je napaka, ki je "zaprla" Toyotine tovarne

BONUS VIDEO: Terenska dirka: Novi Volkswagen Amarok proti enduro gorskemu kolesu!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol