Mark Kastelic iz Siene z 12. mestom, a dobrimi obeti

11. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli

Z njegovimi predstavami zadovoljni tudi v moštvu.

Za našim najboljšim mladim kartistom je ta vikend drugi krog (izmed petih) italijanskega pokala Campionatio Italiano ACI. Ta je potekal na karting dirkališču v bližini Siene, s katerim se Mark Kastelic do zdaj še ni srečal, zaradi česar so bili prvi uradni treningi – ti so potekali v četrtek – namenjeni spoznavanju terena in pripravi taktike za nedeljsko dirko. Petek in sobota sta bila nato namenjena kvalifikacijskim dirkam.

Da se s progo šele spoznava, so pokazali tudi kvalifikacijski časi. Na petkovih kvalifikacijah je tako med 69. vozniki zasedel 25. mesto. Precej bolje pa se je na drugi strani izkazal v soboto. Na štirih kvalifikacijskih dirkah je namreč dvakrat zasedel šesto mesto, na tretji in četrti dirki pa še deveto in peto ter s tem zasedel po kvalifikacijah skupno 15. mesto. S tega mesta je začel tudi prvo finalno dirko.

V prihodnji sezoni v novi vlogi

V finalu pa je imel Mark veliko smole. Po neuspelem startu se je namreč med prvo dirko še zapletel in padel na 23. mesto, nato pa mu je z nekaj prehitevanji uspelo priti na 19. mesto. Druga dirka mu je šla nekoliko bolje od roke, saj mu je uspelo osvojiti 12. mesto, s tem pa tudi dve točki v skupnem seštevku.

Naslednja dirka bo potekala v italijanskem Lonatu, kjer naj bi Mark dobil tudi številčno podporo slovenskih gledalcev na tribunah. Sicer pa so z njegovim dirkanjem zadovoljni tudi v ekipi Team Driver. Čeprav je vanjo prestopil pred komaj nekaj meseci, je že znano, da bo v prihodnjem letu prevzel položaj prvega dirkača ekipe.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"