Maserati Levante razkrit

21. 2. 2016
Deli

Maserati je dober teden pred svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil svojega športnega terenca. Kot je bilo napovedano, se imenuje Levante.

Kot pravijo pri Maseratiju, Levante s svojimi oblikami izraža pripadnost njihovi znamki in italijanski temperament. Na agresivnem prednjem delu izstopajo dvodelni koničasti žarometi, pri katerih je zgornji rob povezan z masko hladilnika. Maseratijevi oblikovni elementi so očitni tudi na bokih s po tremi ikonskimi zračniki na prednjih blatnikih, trapezoidnih stebričkih C z logom trizoba in bočnih šipah brez okvirjev. Na zadku izstopata trikotno zašiljena temna zadnja šipa in športno aerodinamična oblika.

O motorjih sicer ni bilo povedano še nič določenega, le da bodo pod motornim pokrovom zastopani tako bencinski kot tudi dizelski. Vse različice bodo opremljene s sofisticiranim podvozjem z elektronsko nastavitvijo blažilnikov in zračnih vzmeti, inteligentnim štirikolesnim pogonom Q4 in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki so ga posebej nastavili za uporabo na športnem terencu.

Maserati bodo izdelovali v torinski tovarni Mirafiori, od koder so že pripeljali prvi avtomobili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja