Mazda uspešna tudi oktobra

7. 11. 2008
Deli
Mazda uspešna tudi oktobra (foto: Mazda)
Mazda

Mazda Motor Slovenija je v mesecu oktobru 2008 ponovno zabeležila visok prodajni rezultat, ko je bilo na slovenskem trgu prodanih 147 Mazdinih osebnih vozil, kar ustreza 67-odstotni rasti v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu.

V letošnjem oktobru je bilo na slovenskem trgu skupno registriranih 147 Mazdinih osebnih vozil, kar glede na lanski oktober pomeni 67-odstotno povišanje prodaje in 2, 51-odstotni tržni delež. Tudi tokrat je Mazda Motor Slovenija na mesečni osnovi dosegla zgodovinski rezultat, saj je bilo prodanih največ osebnih vozil v oktobru doslej in tako dosežen najvišji oktobrski tržni delež nasploh. V preteklem mesecu je bila tradicionalno najpriljubljenejša Mazda2, ki je zabeležila 67 registracij, sledita ji Mazda6 z 31-imi in Mazda3 s 17-imi novimi registracijami. Za enoprostorno Mazdo5 se je v oktobru odločilo 15 slovenskih kupcev, s 16-imi prodanimi primerki pa ponovno preseneča Mazda CX-7, ki je najbolje prodajano športno terensko vozilo z bencinskim motorjem v svojem segmentu.

V Sloveniji je bilo v prvih desetih mesecih letošnjega leta skupno registriranih 1.515 Mazdinih osebnih avtomobilov, kar je več kot kdajkoli v celem letu in pomeni 77, 4-odstotno povečanje prodaje glede na isto lansko obdobje.

Po desetih mesecih je prodaja osebnih vozil v Sloveniji še vedno za 9 odstotkov večja od lanske, vendar v zadnjih mesecih vztrajno pada, na podlagi česar je moč oceniti, da bo avtomobilski trg ob koncu leta le še za 5 odstotkov večji od lanskega. Kljub gospodarski recesiji v zadnjih mesecih za prodajo Mazde v Sloveniji velja ravno obratno, saj je po desetih mesecih še vedno druga najbolj rastoča znamka na trgu osebnih vozil, odlični prodajni rezultati s konstantno dvoštevilčno rastjo pa se vrstijo že štirinajsti mesec zapored.

Foto: Mazda

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel