Mercedes-AMG S 65 Cabriolet - peti z dvanajstvaljnikom

15. 12. 2015
Deli

Mercedes-AMG je predstavil najmočnejšo različico kabrioleta razreda S, ki ji je namenil zmogljivi dvanajstvaljnik v obliki črke V.

Mercedes-AMG S 65 Cabriolet se z dvanajstvaljnikom pridružuje limuzinskemu Mercedesu-AMG S 65, roadsterju SL 65, terencu G65 in kupeju S 65 Coupé.

Namenili so mu 6-litrski biturbo motor 12V, ki razvije največjo moč 630 "konj" in navor 100 njutonmetrov in do štiri potnike v 4,1 sekunde popelje do 100 kilometrov na uro. Največja hitrost je v osnovi elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro s paketom AMG Driver pa jo povečajo na prav tako prisilno omejenih 300 kilometrov na uro. K odličnim zmogljivostim avtomobila pripomoreta tudi AMG-jev sedemstopenjski samodejni menjalnik ter športno podvozje z zračnim vzmetenjem.

Udobje potnikov povečujeta izčrpna info-zabavnostna elektronika in razkošna ureditev kabine, potnike pa med drugim razvajata tudi gretje vratu Airscarf in protivetrna zaščita Aircap. Streho je, tako kot pri ostalih različicah kupeja razreda S, mogoče v 17 sekundah odpreti ali zapreti pri hitrostih do 50 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja