Mercedes-Benz GLC: Drugi rod bo v dobri formi

17. 6. 2015
Deli

Mercedes-Benz je razkril naslednika sedanjega GLK, ki bo razen povsem nove zasnove in tehnike dobil tudi novo ime. V novem slogu imenovanja modelov bo novost ob črkah, ki označujejo križance in terence (GL) dobila še dodatek za oznako v katerem razredu je –torej C.

Tudi ta novost je kot zadnji model v paleti dobil povsem zaobljene in elegantne obline karoserije, ki so nadomestile škatlasto obliko GLK. GLC je zdaj v slogu ostalih modelov in še posebej spominja na sedanji razred C. Dolg 4,66 m, širok 1,89 in visok 1,66 m, z medosno razdaljo 2,87 m. Pod motornim pokrovom bodo štiri- in šestvaljniki v razponu med 170 in 367 'konji'. Kot drugi pri Mercedesu bo novi GLC imel tudi različico s priključnim hibridnim pogonom (ki bo na trgu nekaj kasneje kot večina ostalih različic). Kar dva modela, GLC 220d in GLC 250d, bosta imela normni izpust manj kot 130 gramov ogljikovega dioksida na kilometer, priključni hibrid GLC 350e celo le 60 g na kilometer (ter doseg z izključnim pogonom na elektriko 34 km).

Novost sta tudi adaptivno blaženje ali zračno vzmetenje. Serijsko bo imel novi GLC podvozje Agility Control s prilagodljivim blaženjem in petimi voznimi programi, pa tudi Collision Preventions Assist Plus, pomoč za preprečevanja vpliva stranskega vetra na stabilnost vožnje ter sistem Attention Assist.

GLC bo v Evropi naprodaj od sredine septembra, začetna cena pa naj bi ostala enaka kot pri dosedanjem GLK, kar v Nemčiji pomeni 44.500 evrov.

Še več o novem Mercedesu-Benzu GLC lahko preberete v 14. številki revije Avtomagazin, ki izide 24. junija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol