Mercedes Benz nadaljuje s (postopnim) predstavljanjem Sprinterja

12. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

V tretji generaciji bo prvič na voljo tudi kot električni kombi.

Kot kaže Mercedes Benz pri predstavitvi svojih novih modelov ubira nove prijeme, s katerimi veča zanimanje javnosti za svoje modele. Pred kratkim je tako začel s (postopno) predstavitvijo novega razreda A, pri katerem javnost zaenkrat pozna le notranjost (armaturno ploščo), pred dnevi pa se je enakega prijema poslužil tudi pri predstavitvi tretje generacije kombija Sprinter, ki bo na ceste zapeljal prihodnje leto.

Kljub temu, da je znana le notranjost vozila, pa je tudi ta izredno zanimiva. Na prvi pogled je namreč jasno, kar je sicer znano že lep čas, da se je z novo generacijo Mercedes ločil od Volkswagna kar se tiče kombijev. V predstavljenem vozilu tako najbolj v oči pade velik centralni zaslon informacijsko-zabavnega sistema, vzporednice z osebnimi avtomobili pa vleče tudi preko odprtin za dovod zraka v kabino, ki tako kot pri osebnih vozilih te znamke, predstavljenih v zadnjih letih spominja na nekakšno turbino.

Sprva navadna različica, spomladi 2019 sledi električna

A po besedah Mercedesa nov videz dostavnega vozila še zdaleč ni glavna novost tretje generacije kombija. Vozilo naj bi bilo namreč povezano s spletom preko storitve 'Mercedes PRO connect services', ki naj bi tako voznikom, kot tudi upravljalcem flot pri večjih podjetjih pomagala pri medsebojni komunikaciji, pripravi planov vožnje in s tem večji učinkovitosti.

S prihodom nove generacije – na ceste naj bi zapeljal spomladi leta 2018 – pa bo Mercedes Benz sledil svoji viziji elektrifikacije vozil. Le-to že lep čas uvaja v razred osebnih vozil pred dnevi pa je v prodajo poslal tudi prvo različico električnega kombija eVito. Električna različica z oznako eSprinter bo na ceste zapeljala spomladi leta 2019, torej približno leto dni po predstavitvi različice z motorjem z notranjim izgorevanjem, drugi tehnični podatki pa so  zaenkrat še neznani.

Jure Šujica
Foto: Daimler

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"