Mercedes-Benz: Novi razred B

25. 9. 2011
Deli

Daimler-Benz je predstavil novega Mercedes-Benza razreda B.

Čeprav je za dobrih pet centimetrov nižji od predhodnika, je znotraj prostornejši, saj potniki sedijo 85 milimetrov nižje in bolj pokončno kot v predhodniku. Več je tudi prostora nad glavami, prostor za kolena na zadnji klopi pa menda presega celo tistega v razredih E in S.

V notranjost se je preselilo tudi veliko elementov iz višjih razredov, vključno z dostopom do spleta, navigacije in drugih pripomočkov prek multimedijskega vmesnika COMAND Online in varnostnim sistemom PRE SAFE.

Karoserija se pohvali z nizkim količnikom zračnega upora 0,26, ki so mu podrejeni tudi pretok zraka mimo prednjih koles, dno avtomobila in pretok hladilnega zraka.

V razredu B bo sprva na voljo 1,6-litrski bencinski motor z močjo 90 ali 115 kW in navorom 200 ali 250 Nm, ki prihaja iz popolnoma nove serije štirivaljnih bencinskih motorjev, nov pa je tudi 1,8-litrski turbodizelski štirivaljnik s skupnimi gorivnimi vodi tretje generacije, ki razvija 80 ali 100 kW največje moči in 250 ali 300 Nm navora.

Nova sta tudi kompaktni sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko 7G-DCT in šeststopenjski ročni menjalnik. Modularna gradnja dna avtomobila sicer omogoča tudi vgradnjo alternativnih pogonskih sklopov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja