Mercedes-Benz: Osveženi razred C

26. 1. 2011
Deli

Prva Mercedes-Benzova novost letošnjega leta je popolnoma prenovljeni razred C. Skupaj naj bi spremenili kar 2.000 delov. Osvežili so tako limuzino kot kombi.

Oba modela sta dobila nove odbijače in luči pa novo prednjo masko, LED-luči, barve, platišča in še marsikaj. Glavne novosti so pod prav tako spremenjenim pokrovom motorja in v potniškem prostoru. Novi C naj bi bil v povprečju varčnejši kar za 31 odstotkov, če ga primerjamo s še aktualnim modelom, ki v nasprotju s prihajajočim nima serijsko vgrajenega sistema start-stop pri vseh različicah in spremenjenih prestavnih razmerij samodejnega 7G-Tronica.

Pri zmanjšanju porabe goriva je veliko vlogo igrala tudi izboljšana aerodinamika. Nov v C 350 je šestvaljnik z 225 kilovati, odličnim šestsekundnim pospeškom od 0 do 100 km/h, največjo hitrostjo 250 kilometrov na uro in le 6,8-litrsko povprečno porabo goriva ob 159-gramskem izpustu CO2 na prevoženi kilometer. Novi C ima v notranjosti večji za dotik občutljiv zaslon večpredstavnostnega sistema in dostop do svetovnega spleta pa še zadnjo generacijo komand navigacijskega sistema in nov volanski obroč. Novinec naj bi se pri trgovcih znašel že spomladi 2011.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja