Mercedes Benz razred A (skoraj) razkrit

26. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Uradna predstavitev novinca bo potekala 2. februarja v domačem mestu Mercedesa, Stuttgartu.

Popolnoma zamaskiranega smo gledali na testiranjih v laboratoriju in na zasneženih švedskih cestah. Še pred tem nam je Mercedes-Benz razkril njegovo notranjost – no, vsaj njen najpomembnejši del, to je armaturno ploščo – seda pa gre za res. Teden dni pred uradno predstavitvijo najbolje prodajanega modela s trikrako zvezdo na nosu je podjetje iz Stuttgarta objavilo tudi prvo nezakrito (čeprav nekoliko zatemnjeno) fotografijo zunanjosti novinca.

Novinec bo v novi podobi povzel vse značilnosti večjih modelov. LED dnevni žarometi na sprednji strani vozila bodo imeli enak podpis, kot nedavno predstavljeni štirivratni kupe CLS. Odbijač – domnevamo, da je na fotografiji predstavljena izvedba AMG ali pa vsaj s paketom dodatkov AMG line – pa po drugi strani  močno spominja na športno izvedbo zastavonoše znamke, razred S.

Med tehnologijami, ki jih bo najmanjši član Mercedesove flote deležen proizvajalec izpostavlja sistem MBUX ali 'Mercedes Benz User Experience'. Ta bo sestavljen iz že znanega zaslona, občutljivega na dotik, ki pa bo imel vgrajeno tudi funkcijo za prepoznavo glasu. To bo moč vključiti s frazo 'Hey Mercedes'. Se bo pa avtomobil zahvaljujoč umetni inteligenci lahko priučil uporabnikovih kretenj in navad.

Jure Šujica
Foto: Daimler AG

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"