Mercedes razreda C se v novo modelno leto pelje osvežen

14. 2. 2018
Deli

Mercedes razreda C je v zadnji generaciji naprodaj že štiri leta, samo lani pa je na ceste zapeljal v več kot 415 tisoč primerkih, zato je čas za  osvežitev.

Z osvežitvijo prihaja predvsem nova različica AMG Line, ki se od drugih razlikuje po serijski maski v diamantnem vzorcu. Vse različice so dobile nov sprednji odbijač, ki je lahko okrašen s srebrno ali kromirano okrasno letvico, ali pa tridelno kromirano letev. Različica AMG Line ima prav tako poudarjene blatnike in difuzor na zadku. Drugačen je zadnji odbijač, pri katerem se glede na motorno različico spreminja predvsem spodnji del. Mercedes razreda C je prvi na voljo tudi z 'Multibeam' LED-žarometi. Dodani sta dve kovinski barvi karoserije: 'Mojave' srebrna in smaragdno zelena.

V notranjosti izstopa predvsem možnost digitalne armaturne plošče v kombinaciji s sedem- ali 10,5-plačnim, za dotik občutljivim osrednjim zaslonom in drsniki za vnašanje podatkov na volanskem obroču, s čimer je tudi Mercedes razreda C dobil precej sodobnih pripomočkov, ki jih je uvedel razred S.

Tudi Mercedes razreda C je po novem sposoben delno avtonomne vožnje, k čemur sta pripomogla izboljšana kamera in radar, ki 'vidita' 500 metrov daleč, vključno z 90 metri v tridimenzionalni podobi. Izboljšani so asistenčni sistemi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja