Mercedes-Benz SLC odhaja v pokoj v slogu

20. 2. 2019
Deli

Uradno predstavitev bo zadnja serija modela doživela na avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer pa bo Mercedesov razstavni prostor znova poln novosti.

Mercedes-Benz SLC (ali SLK, kakor smo ga poznali do preimenovanja in posodobitve leta 2016) velja za posebneža v Mercedesovi floti. Bil je namreč avtomobil, ki je sprožil vročico in željo trga po kabrioletih s trdo streho, hkrati pa je ostal eden izmed zadnjih predstavnikov tega nišnega segmenta na trgu. Svoj pohod na trg je začel leta 1996, številni pa se bodo spomnili, da je na začetku kupce osvajal z za Mercedes neobičajno rumeno barvo. Zgornjih dejstev niso pozabili niti v podjetju, kjer so za bližajoči se salon v Ženevi pripravili zadnjo serijo odhajajoče tretje generacije modela, ki pa ne bo dobila naslednika.

Rumena barva se poleg sive in črne vrača v ponudbo, v njej pa bo na voljo omejena serija vozil, ki jih bodo v Stuttgartu čez leto – z začetkom ob koncu tega tedna – ponudili kupcem v izvedbah SLC 180, SLC 200, SLC 300 in AMG SLC 43. Da gre za zadnjo serijo vozil, bo sicer označevala tudi posebna plaketa na sprednjih blatnikih vozila.

Ženeva bo polna novosti

V notranjosti bodo kupci na vsakem kvadratnem centimetru deležni bodisi dvobarvnega usnja bodisi dodatkov iz ogljikovih vlaken ali pa aluminija. Ti bodo še posebno prišli do izraza v različicah AMG. Ti dodatki bodo v vse avtomobile vgrajeni serijsko, kakor tudi sistem Airscarf in gretje obeh sprednjih sedežev.

Poleg labodjega speva modela SLC – od leta 1996 je bilo prodanih več kot 710.000 vozil – pa Mercedes-Benz namerava v Ženevo pripeljati še nekaj drugih novosti, med katerimi bo kar šest svetovnih premier, med katerimi bosta največ pozornosti deležna električni avtomobil, Concept EQV, in karavanska izvedba modela CLA, CLA Shooting Brake. Ob bok jima bodo nato postavili prenovljeni razred V, dirkalnik serije Formula E, s katerim bodo v omenjeni seriji nastopili prihodnjo sezono, koncept Smart Forease+ in posebno izdajo kabrioleta SL, SL Grand Edition.