Frankfurt: Mercedes-AMG Project One - 1,6 V6 + dva elektromotorja = 1.000 'konjev'

11. 9. 2017
Deli

Mercedes-Benz v Frankfurtu predstavlja kar 100 vozil, med katerimi je tudi nekaj svetovnih premier in študijskih avtomobilov. Izstopa Mercedes-AMG Project One.

Skoraj serijska študija dvosedežnega hiperšportnika Mercedes-AMG Project One, v katero so vgradili hibridno dirkalno tehnologijo iz Formule 1, razpolaga s kar 1.000 'konji' moči. V osrčju pogona je pred zadnjo premo vgrajeni 1,6-litrski hibridni motor V6 z neposrednim vbrizgavanjem goriva in električno gnanim turbinskim puhalom, ki se teoretično lahko zavrti do 11.000 vrtljajev na minuto, a so ga inženirji v prid vzdržljivosti precej omejili, pomagata pa mu elektromotorja na prednji premi. Avtomobil lahko 200 kilometrov doseže v manj kot šestih sekundah in preseže največjo hitrost 350 kilometrov na uro.

Mercedes-Benz je sicer javnosti premierno pokazal poltovornjak razreda X in pripravil tudi premiero kupeja in kabrioleta razreda S, ki jima je namenil podobne spremembe kot limuzini. S Pebble Beacha je prišla tudi študija Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Vidimo lahko tudi študijo kompaktnega električnega avtomobila EQ A, vodikove gorivne celice pa zastopa Mercedes-Benz GLC F-Cell.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem