Michael Schumacher po smučarskem padcu v komi!

29. 12. 2013
Deli

Najprej je bilo videti, da se je smučarski padec za Schumacherja končal srečno, a se je stanje sedemkratnega svetovnega prvaka F1 hitro poslabšalo.

Schumacher je padel med smučanjem v Meribelu, na neurejenem delu smučišča med dvema progama. Njegov padec so opazili drugi smučarji in obvestili reševalce. Ti so bili pri nem le nekaj minut po padcu, Schumacher pa je bil med oskrbo pri zavesti, reševalcem je celo sam povedal, da je z glavo (na glavi je imel čelado) udaril ob kamen.

A med transportom v bolnišnico v Grenoblu (najprej so ga sicer prepeljali v manjšo bolnišnico oziroma zdravstveni center v Moutiersu) se je njegovo stanje močno poslabšalo, saj je zaradi možganskih krvavitev padel v komo. V Grenoblu so ga takoj operirali, njegovo stanje po operaciji pa so zdravniki označili kot kritično, saj je Schumi v življenjski nevarnosti. Naslednje informacije so v bolnišnici napovedali za 11 uro dopoldan v ponedeljek.

V bolnišnici v Grenoblu je tudi Schumacherjeva družina pa Jean Todt ter dr. Gerard Saillant, eden najboljši nevrologov ki je za Nemca skrbel tudi po zlomu noge v F1 ter poškodbi glave in vratu (takrat je skupil le pretres možganov in pretegnjen vrat) po padcu z motociklom razreda superbike na testiranjih v Španiji leta 2009.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"