Mini bo omejil nabor besed, ki jih bodo natisnili na željo lastnikov

29. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli
Mini bo omejil nabor besed, ki jih bodo natisnili na željo lastnikov (foto: Mini)
Mini

V ta namen je pripravil kar tako imenovan 'črni seznam', ki pa ostaja skrivnost.

Pred nekaj dnevi smo pisali o zanimivi ideji, ki so jo dobili pri Miniju. Oblikovalci pri angleškem podjetju so prišli na idejo, da bi avtomobil, ki že tako nekoliko izstopa na cesti še dodatno popestrili, vozniki lahko še dodatno dodelali in prilagodili svojim željam. Storitev so poimenovali Mini Yours Customized, v sklopu tega pa bodo ponudili možnost graviranja logotipov, fraz ali imen v pragove avtomobila oziroma izdelavo komponenta armaturne plošče in drugih plastičnih delov s pomočjo tehnologije 3-dimenzionalnega tiskanja. A brez omejitev vendarle ne gre.

Po poročanju nizozemske spletne strani autorai.nl naj bi se namreč Angleži že odločili, da bo uporaba ali zapis določenih besed in besednih zvez ne bo dovolj. Omenjena spletna stran tako trdi, da naj bi obstajal dejanski 'črni seznam' besed, katerih uporabo in zapis bodo pri Miniju zavrnili. Katere besede so na tem seznamu sicer ostaja neznanka, verjamemo pa, da se bodo poleg kletvic zagotovo izognili uporabe sloganov drugih avtomobilskih znamk ali česa podobnega.

Vseeno bo pa storitev še vedno dobrodošla rešitev za podjetja, ki morda uporabljajo Minije kot službena vozila (pred leti so bili pri nas opazni Miniji prve generacije s pločevinko energetske pijače na strehi), saj bodo že v tovarni poskrbeli za njihovo prepoznavnost na cesti.

Jure Šujica
Foto: Mini

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja