Mini, kot bi si ga želeli hipsterji

3. 4. 2016
Deli

Britanski zastopnik Minija si je za prvi april privoščil kar hipsterje in si za njih zamislil fantazijski avtomobil Mini Hipster Hatch, ki bi lahko ustrezal njihovemu posebnemu pogledu na družbo.

Miniju Hipster Hatch, s katerega naj bi 1. aprila sneli rjuho iz perujskega bombaža iz ekološke pridelave, bi namreč lahko bil imenitni spremljevalec pri vsakdanjih vožnjah po mestu.

Voznikom namreč ni treba gledati običajnih prozornih šip, ampak so te opremljene s filtrom za prikazovanje Instagrama. Potniki lahko izbirajo kar med 12 prednaloženimi Instagram okni, s katerimi lahko vsako vožnjo s pritiskom na gumb spremenijo v nostalgično potovanje. Vtis dopolnjujejo še obloge sedežev v barvi spranega denima, ki je usklajen s še tako tesnimi jeans hlačami in vozniku in potnikom omogoči, da svoja oblačila uskladijo z avtomobilom. Dvojni kasetnik jih vrne v čase, ko se je vse vrtelo le okoli glasbe in smo glasbo najraje poslušali s kaset, ki smo jih sami nasneli na domačem radiu. Zunanjost v privlačnem vzorcu krasijo še lita platišča, ki so jih rokodelci ročno izstružili iz rabljenih platišč.

Seveda ne bi bilo dobro, če Mini Hipster Hatch ne bi na svoj način posnemal tudi znamenitega kolesa fixie. Oblikovalcem je to uspelo tako, da so iz menjalnika vzeli štiri prestave in pustili le eno za vožnjo naprej in eno za vzvratno vožnjo, največjo hitrost pa omejili na 25 milj na uro. Kot pravijo, so s tem vozniku hoteli zagotoviti več nadzora nad vožnjo, ko se popoldne odpelje na super hranljivi smoothie.

Vse skupaj je bila seveda le prvoaprilska šala, a kljub temu ugotavljamo, da je Mini Hipster Hatch zanimiv tudi kot svojevrstna študija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja