Mini odslej tudi s petimi vrati

5. 6. 2014
Deli

Od Minija smo vajeni, da ponuja kup različic svoje (ne več tako majhnega) malčka. Sedaj so dodali še eno, ki je doslej niso ponujali.

Trivratni, pa Countryman, Paceman, Clubman ... Doslej je v ponudbi pravzaprav manjkal le še klasičen petvratni model - a nič več. Novi Mini je sedaj dovolj velik, da so lahko nemški inženirji in oblikovalci zasnovali tudi klasično petvratno kombilmuzinsko različico.

Novi petvratni mini je za 16 centimetrov daljši od trivratnega, slaba polovica (71 milimetrov) tega prirastka gre na račun daljše medosne razdalje. To seveda pomeni, da je na zadnji klopi več prostora za kolena, zaradi daljše streha pa tudi 15 milimetrov prostora več za glavo. Tudi prtljažnik je večji, pri petvratnem Miniju meri 278 litrov, kar je za 67 litrov več kot pri trivratnem.

Motorna ponudba je seveda enak kot pri trivratnem Miniju, torej tri- in štirivaljni bencinski in dizelski motorji (Cooper in Cooper S s 136 oziroma 192 'konji' ter Cooper D in Cooper SD s 116 oziroma 179 'konji')ter 6-stopenjski ročni ali samodejni menjalnik. Tudi ostanek seznama opreme se seveda praktično enak, kot pri trivratni različici.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja