Mini Van 2013

8. 12. 2010
Deli
Mini Van 2013

Pri BMW-ju snujejo Minijevo prihodnost, ki bo morda vključevala tudi petsedežni enoprostorec, v katerem bo največ prostora, kar ga je kdaj ponudil serijski Mini. Enoprostorec, ki bo na trg prišel predvidoma v treh letih, bo sledil drugim novincem avtomobilske hiše Mini.

Ti so roadster, kupe in najmanjši Mini, ki bo v dolžino meril okoli 3, 3 metra. V enoprostornem Miniju, ki se bo v dolžino raztezal prek štirih metrov (pričakovana dolžina je med 4, 10 in 4, 25 metra) in bo daljši od trenutno najdaljšega Minija Countrymana, bo v prtljažniku več kot 350 litrov prostora in dovolj potniškega prostora za štiri odrasle potnike.

Odlike Mini Vana (ime ni potrjeno) bodo trije v ravna tla zložljivi sedeži druge vrste, velika vrata prtljažnika in njegova lahkotna povečljivost. Enoprostorca pripravljajo tudi pri Fiatu, kjer bo retro barve branila prostorna različica Fiata 500. Enoprostornega Minija bodo poganjali bencinski in dizelski motorji z največjo gibno prostornino 1, 6 litra in s prisilnim polnjenjem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja