Mitsubishi Eclipse se je vrnil: v obliki križanca s pridevnikom Cross

28. 2. 2017
Deli

Kot je ne tako dolgo nazaj napovedal z risbo silhuete, je Mitsubishi za premiero na avtomobilskem salonu v Ženevi pripravil novega športnega terenca oziroma križanca, s katerim je obudil tudi ime nekoč zelo zaželenega športnika Eclipse. Imenuje se Mitsubishi Eclipse Cross, gre pa za kupe-SUV segmenta C.

S sprednjim delom je zelo podoben ostalima SUV-jema iz Mitsubishijeve ponudbe, ASX in Outlanderju, zadaj pa so mu namenili poševni zaključek strehe in zelo razčlenjene koničaste oblike z širokimi lučmi v tehnologiji led, ki se vrivajo tudi v spojler, ki deli zadnje steklo. Z novincem uvajajo tudi novo rdečo barvo, pri kateri so visoko nasičenost dosegli tako, da so osnovni nanos prekrili s polprosojnim rdečim in prosojnim brezbarvnim lakom.

Notranjost je urejena v kombinaciji horizontalnih linij črne in srebrne barve s tabličnim osrednjim zaslonom in novim projekcijskim zaslonom. Opremljena je tudi z dotično tablico za vnašanje ukazov in vmesnikoma za uporabo pametnih telefonov.

Pod motornim pokrovom bosta 1,5-litrski turbobencinski motor v kombinaciji z menjalnikom CVT z možnostjo osmih vnaprej določenih prestavnih razmerij, in 2,2-litrski turbodizelski motor v kombinaciji z novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Njuna moč se bo na podlago prenašala s pomočjo elektronsko nadzorovanega štirikolesnega pogona s stabilnostno elektroniko S-AWC.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja