"Moja prva avto polica" za neizkušene voznike

26. 5. 2009
Deli
"Moja prva avto polica" za neizkušene voznike (foto: AS)
AS

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je prva ponudila popolno novost pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti za mlade oz. neizkušene voznike.

Novost, ki jo je Adriatic Slovenica ponudila neizkušenim voznikom, je možnost sklenitve nove zavarovalne police, ki se glasi na ime neizkušenega voznika in tako velja za vsa vozila, ki jih bo neizkušeni voznik vozil. To pomeni, da je Moja prva avto polica sklenjena na ime mladega voznika in vsebuje kritje za primer, če mladi voznik povzroči prometno nezgodo s katerimkoli avtomobilom.

Doslej te možnosti ni bilo, saj so starši oziroma lastnik avtomobila imeli le možnost doplačila za neizkušenega voznika pri AO premiji za vsak avtomobil, ki so ga na primer posodili neizkušenemu vozniku. Če pa tega doplačila oziroma kritja niso imeli in je prometno nezgodo povzročil neizkušen voznik, so morali zavarovalnici povrniti do petine povzročene škode.

Adriatic Slovenica je mladim voznikom ponudila dve možnosti: ožjo obliko zavarovanja Moja prva avto polica, ki velja za vse avtomobile z veljavnim zavarovanjem AO pri zavarovalnici Adriatic Slovenica in celoletna premija zanj znaša 90, 00 EUR.

S sklenitvijo razširjene oblike Moje prve avto police pa si neizkušeni voznik zagotovi razširitev kritja AO zavarovanj za vsa osebna vozila z veljavnim zavarovanjem AO, sklenjeno pri katerikoli zavarovalnici v Sloveniji. Širšo obliko Moje prve avto police je možno skleniti s 50-odstotnim doplačilom na ožjo obliko zavarovanja (135, 00 EUR).

Foto: AS

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja