Na Krasu so uspeli in presegli Guinnessov rekord

4. 6. 2012
Deli

Konec maja je klub Kraški Gadje organiziral srečanje lastnikov vozil znamke Alfa Romeo, ki pa ni imelo zgolj zabavnega pridiha, saj so se lotili tudi resnih stvari - postavitve svetovnega rekorda. To jim je brez težav uspelo, saj so s 526 vozili v strnjeni koloni presegli Guinnessov rekord najdaljše karavane vozil znamke Alfa Romeo.

Tradicionalna prireditev 'Fešta Alfa Romeo' na kateri se že 7 let srečujejo ljubitelji te znamke, je ena največjih tovrstnih prireditev v Evropi. Sestavni del prireditve je razstava starodobnikov ter turistična vožnja z vozili Alfa Romeo po Krasu. Letošnja prireditev je bila prav posebna, saj so se lotili postavljanja rekorda v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo, s katerimi so se želeli vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Rekord, ki so se ga lotili v Gorjanskem, je 312 vozil Alfa Romeo in je bil postavljen februarja 2010 v mestecu Epsom v Veliki Britaniji.

Omenjeno številko so z lahkoto presegli, zahvala pa gre voznikom iz Slovenije, Italije, Avstrije, Švice, Hrvaške, Srbije in Francije.

Dokumente, podatke, posnetke in notarske zapise so poslali v London, za končno potrditev in vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"