Na obalo Vrbskega jezera prihaja Volkswagen Up! GTI

22. 5. 2017
Deli

Volkswagen bo na srečanje GTI-jev, ki bo konec tedna ob Vrbskem jezeru na Koroškem, pripeljal predserijsko študijo Up! GTI, za katerega pravijo, da bo sodobna reinkarnacija prve generacije Golfa GTI.

Volkswagen Up! GTI bo namreč imel litrski turbobencinski trivaljnik, ki z močjo 115 'konjev' nekako ustreza moči 110 'konjev', s katero se je pohvalil prvi Golf GTI. Prvemu Golfu GTI precej ustreza tudi z zunanjimi merami in težo 997 kilogramov. Golf GTI prve generacije je bil težak 810 kilogramov.

Up! GTI je sicer skoraj dva centa težji od Volkswagnovega klasika, a večjo težo precej dobro nadoknadi z večjimi zmogljivostmi motorja. Če je Golf GTI leta 1976 do 100 kilometrov na uro pospeševal 9 sekund in je dosegel največjo hitrost 182 kilometrov na uro, Up-u GTI šprint do 100 kilometrov na uro uspeva v 8,8 sekunde, pospeševanje pa se ustavi pri nekoliko hitrejših 197 kilometrih na uro.

Volkswagen Up! GTI se, ko bo enkrat serijski, ne bo ustavil le pri zmogljivostih Golfa GTI prve generacije, ampak bo po njem povzel tudi karoserijske barve in druge insignije, s katerimi bo povsem prepoznaven.

Če vas zanima, kako je videti v živo, se konec tedna odpeljite na Koroško.