Na srečanju Harley-Davidson tudi z Jeepom

17. 6. 2016
Deli

Ta konec tedna (med 17. in 19. junijem 2016) bo Portorož preplavljen z obiskovalci na dvokolesnikih ameriške znamke Harley-Davidson. Petindvajseto srečanje 'Annual European H.O.G.Rally' (HOG – Harley Owners Group) bo privabilo številne obiskovalce.

Po nekaterih virih jih pričakujejo deset tisoč, nekateri najavljajo celo enkrat več obiskovalcev. Program je pester, zabave bo obilo, v uradnem delu pa skupaj z ikono motociklistične scene, Harley-Davidsonom, uradno nastopa še avtomobilska znamka Jeep, še ena ameriška ikona med avtomobilskimi znamkami.

Osrednji dogodek bo parada motociklov skozi središče Portoroža v soboto ob 11.00 dopoldne. Obiskovalci se bodo med drugim lahko seznanili z izdelki obeh znamk tudi na kratkih testnih vožnjah. V parku Grand hotela Palace Kempinski pa bo videti tudi Jeepov Renegade v počastitev sodelovanja s Harley-Davidsonom, katerega posebno zunanjost predstavljajo sploh prvič.

H.O.G je klub, ki je bil ustanovljen leta 1983 in ima članstvo po vsem svetu, samo v Evropi jih je okoli 116.000 članov. Klub lastnikov znamke Jeep, ustanovljen pred dvema letoma, bo prav tako sodeloval na prireditvi, pa ima v Evropi okoli 64.000 članov.

Parkirišča za obiskovalce z avtomobili so urejena v Sečovljah, v središče prireditve pa bodo vozili avtobusi.

(TP)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"