Na videu se predstavlja nova Opel Astra ST

4. 7. 2010
Deli

Glavni magnet dinamično oblikovane Astre ST je prtljažnik, ki v osnovi meri 500, ob zelo preprostem povečanju (sistem FlexFold) pa do 1.550 litrov.

Med njeno opremo bo, ko se po pariškem avtomobilskem salonu novembra pripelje na trg, mogoče najti prilagodljivo podvozje FlexRide, prilagodljive luči AFL+, sistem za pomoč pri ohranjanju smeri vožnje po voznem pasu in sistem, ki prepoznava prometne znake. Vrata prtljažnika se bodo lahko odpirala tudi električno. V primerjavi s poslavljajočo se Astro Karavan je nova Astra ST napredovala tudi na področjih udobja in vozne dinamike.

Medosna razdalja 2.685 milimetrov je enaka kot pri petvratni Astri. Motorna paleta pokriva razpon moči od 70 do 132 kilovatov, v tej druščini pa sta tudi novi različici 1, 4-litrskega turbobencinskega motorja z 88 ali 103 kW. Močnejši agregat je mogoče naročiti tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Vrh pri dizlih je 2.0 CDTI s 118 kW, 380 Nm in 5, 1-litrsko povprečno porabo goriva. Opel je za Astro ST in preostale Astre napovedal tudi prihod tehnologije start/stop.

Foto in video: Opel

opel1