Nadgradnja

5. 3. 2008
Deli

Peugeot je končal predstavljanje različic Dvestosedmice. Zadnja novost v zbirki je 'terenska' nadgradnja različice 207 SW Trendy, imenovana Outdoor.

Outdoorov videz je zaradi dodatnih plastičnih zaščit blatnikov, pragov in odbijačev bolj SUV-ovski. Prednji del podvozja je višji za 16, zadnji pa za 21 milimetrov. Na novincu so serijsko nameščena aluminijasta platišča z Bridgestonovimi gumami Turanza z dimenzijami 205/55 R16.

Outdoor, ki je po SW-ju podedoval vse njegove prednosti (velik, prilagodljiv prtljažnik, prostornost . . ) in tudi motorje, je pravzaprav 400 evrov vredna nadgradnja že v osnovi dokaj bogate opreme Trendy (ABS, čelni in stranski varnostni blazini, električni pomik šip, daljinsko centralno zaklepanje, meglenki spredaj, električna ogledalca, potovalni računalnik, klima, radio s CD-predvajalnikom, strešna nosilca . . ).

Najcenejši Outdoor ima 1, 4-litrski bencinski motor, dobite ga za 14.340 evrov, z 1, 6-litrskim motorjem je za tisoč evrov dražji, s šibkejšim 1, 6-litrskim HDi-jem je na voljo še za tisočaka več, 17.640 evrov pa je treba plačati za različico 207 SW Trendy Outdoor z močnejšim dizlom. (MR)

Foto: Peugeot

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"