Nagrada Red Dot znova (tudi) v Slovenijo

20. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli

To je že druga prestižna nagrada za lani predstavljeno prestižno bivalno prikolico novomeške znamke.

Industrijsko oblikovanje je panoga, ki se je že pred drugo svetovno vojno začela razvijati v Nemčiji, med ključnimi imeni na tem področju pa je bilo tudi podjetje Krupp. Nikakor ni presenetljivo, da je podjetje oziroma nekdanji predstavnik za stike z javnostjo v Kruppu, Carl Hundhausen, odgovoren za nastanek nagrade Red Dot, ki danes velja za eno od najpomembnejših na tem področju. In domača podjetja se redno uvrščajo med dobitnike.

Zadnje, ki je prejelo novo v vrsti številnih nagrad, je novomeško podjetje Adria Mobil, ki je nagrado letos prejelo za svojo bivalno prikolico Adria Astella. Ta je žirijo navdušila s štirimi elementi: prečiščenim dizajnom, aerodinamiko, povezanim bivanjem in prestižem. To so, kot poudarjajo pri Adrii, med drugim dosegli z elegantnimi linijami, velikimi steklenimi površinami, funkcionalnostjo in pa urejeno oblikovalsko zasnovo.

Nagrada Red Dot pa nikakor ni prva nagrada, ki je podjetje Adria Mobil prejelo za omenjeno prikolico. Že ob lanskoletni predstavitvi na največjem salonu karavaninga v Düsseldorfu je namreč Astella prejela evropsko priznanje za inovativnost, to pa je po besedah odgovornih v podjetju nagrada za vlaganje v inovativen produktni razvoj, ki se posledično odraža v kakovosti izdelkov, ki prihajajo iz njihove tovarne.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja