Najbolj revolucionarna Škoda v zadnjih desetletjih prihaja prvega septembra

23. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Novinec bo po besedah znamke postal njen paradni konj.

Škoda je pred dobrim letom predstavila novo družino vozil iV. Za ponudbo elektrificiranih avtomobilov, ki danes šteje že tri modele, med drugim tudi prvega električnega in sicer Citigo e. A če je mestni malček »le« predelava bencinskega avtomobila v električnega in gre za bolj ali manj mestno uporaben avtomobil, ki ga je po vrhu vsega razvil Volkswagen (škoda pa je bolj ali manj nanj namestila le svojo značko), pa se bo že kmalu ponudbi pridružil tudi prvi izključno električno gnan model in sicer Enyaq iV.

Kako kmalu? Prvega septembra naj bi doživel svetovno premiero in sicer v Pragi, od koder pa bodo Čehi organizirali tudi neposreden prenos, kar pomeni, da bo predstavitev preko spleta moč spremljati tudi iz domačega naslanjača. Ob te pri Škodi že sedaj napovedujejo, da bo Enyaq iV s prihodom na trg postal zastavonoša znamke.

Čeprav bomo morali na Enyaq torej počakati še dober mesec dni, pa je znana že večina tehničnih podatkov o novem električnem križancu, ki bo narejen na osnovi MEB. Tako bo med drugim na voljo z dvo- ali štirikolesnim pogonom, v najzmogljivejši različici pa bo ponujala do 500 kilometrov avtonomije ter možnost hitrega polnjenja z močjo 125 kilovatov. Hkrati je že potrjen prihod športne različice vRS.

Preberi še: Prva (prava) električna Škoda stavi na rekorden doseg

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"