Najmočnejši Bentley Continental sedaj omogoča zabavo tudi z vetrom v laseh

Bentley, ena najbolj prestižnih znamk v svetu avtomobilizma, predstavlja nov model Continental GT Speed Convertible.

Kot že ime pove, je to kabriolet, ki pa je konstruiran predvsem kot visokozmogljivi stroj za uživanje in na eni strani prepriča z udobjem, na drugi pa s skoraj brutalnimi zmogljivostmi. Narejen je namreč na osnovi najsodobnejše tehnologije in ima dodatno uglašeno podvozje. Med posebnostmi tega modela velja omeniti volanski sistem, ki usmerja vsa štiri kolesa ali pa računalniško nadziran zadnji diferencial ter zmogljive keramične zavorne diske.

Srce avtomobila je vsekakor 6-litrski motor W12 TSI s 695 'konjiči' in kar 900 Nm navora. Vse skupaj zadostuje za največjo hitrost 335 km/h, do 100 km/h pa pospeši v vsega 3,7 sekunde. Motor, ki je ročno delo mojstrov Bentleyja,  izdelujejo v tovarni v Crewu in velja za enega najbolj naprednih 12-valjnikov v tem trenutku.

Motorni moči in celotnim zmogljivostim avtomobila so prilagodili tudi 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, v športnem načinu delovanja pa prestavlja kar dvakrat hitreje kot v standardnem W12 modelu. Poleg seveda pregovornega udobja, namreč avtomobil premore tudi športni način delovanja, ki ga naredi še bolj odzivnega na voznikove ukaze. Takrat na primer elektronika večji del motorne moči na zadnji kolesni par.  

Oblikovalci so se malce 'poigrali' tudi z notranjostjo, ki so jo opremili z najboljšimi materiali in zasnovali z vozniku prijazno ergonomijo, ne manjka pa seveda tudi nekaj podrobnosti, ki nakazujejo na angleško prestižno tradicijo kot so na primer trije klasični merilniki na armaturni plošči ali v alkantaro oblečen volanski obroč. Continental GT Speed Convertible je opremljen tudi s posebej prilagojeno zložljivo streho, ki se zloži ali odpre v 19 sekundah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"