Namesto A4 Cabriolet

28. 1. 2009
Deli

Audi je razširil ponudbo serije A5/S5 na kabriolet s platneno zložljivo streho, ki za prehod iz zaprtega v odprto stanje potrebuje 15 sekund in dve dodatni za pot nazaj.

V prtljažniških litrih to pomeni od 455 do 320 litrov. Kot že pri A3 Cabrioletu bodo tudi pri novincu ponujali dodatno bolje zvočno izolirano pokrivalo.

Novi brezstrežnik iz Ingolstadta bo na prodaj od drugega četrtletja leta 2009 s serijo sedmih motorjev (ob začetku prodaje jih bo menda na voljo pet), med katerimi je tudi novinec, ki pri A5 kupeju (pravzaprav S5), po katerem je Cabriolet podedoval večino oblike, še ni aktualen. Gre za prisilno polnjeni trilitrski šestvaljnik z neposrednim vbrizgom s 333 'konji'. Za prenos moči skrbijo šeststopenjski ročni menjalnik, brezstopenjski multitronic ali sedemstopenjski menjalnik S tronic, ki prenašajo moč na prednji ali vsa štiri kolesa. Na voljo bo tudi športni diferencial.

V Nemčiji bo A5 Cabriolet stal od 37.300 evrov.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem