Namig za izlet: Gremo v hribe

16. 6. 2007
Deli
Namig za izlet: Gremo v hribe

Za konec tedna se s svojim jeklenim konjičkom odpravite na krajši potep po Sloveniji in se na koncu za sprostitev povzpnite na enega od čudovitih slovenskih vrhov.

Debela peč ne zahteva veliko truda, doživetje pa je nepozabno. Navdušili vas bodo lepi razgledi, nasitili pa odlični štruklji ali ajdovi žganci s kislim mlekom.

Peca: pokukajte v domovanje kralja Matjaža. Očarali vas bodo obširni gozdovi, mir, potočki, dobro oskrbovana planinska koča in lahek dostop. Od koče do vrha vodita dve poti: lahka in zahtevna, ki ponuja lepe razglede, polja trave in planinske rese na vrhu. Če boste v tišini prisluhnila pihljanju vetra, si boste lahko oči napasli tudi na prisrčnih svizcih.

Snežnik: osamelec nad mogočnimi gozdovi, prekrit z gorskim cvetjem, ko skopni sneg, in redkimi rožami. Ob lepem vremenu ponuja čudovite razglede na vse strani.

Krn: gora spominov na bitke iz 1. sv. vojne, poljan planinskega cvetja in čudovitih razgledov na vse strani. Vsi dostopi so dolgotrajni, najkrajši je od Doma pri Krnskih jezerih ali od koče na planini Kuhinja, vmes pa se boste ustavljali na planinah, na katerih se boste okrepčali z domačim sirom, mlekom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol