Napoved: kateri Porsche se skriva v senci?

11. 2. 2021 | Jure Šujica
Deli
Napoved: kateri Porsche se skriva v senci? (foto: Porsche)
Porsche

Z njegovim prihodom se začenja konec pomembnega obdobja pri znamki Porsche.

Pri Porscheju spet odštevajo dneve (oziroma že skoraj ure) do nove predstavitve, prihodnji teden bo namreč luč sveta uzrl naslednji član  družine GT oziroma čisto prvi od prihoda generacije 992 na trg pred dvema letoma. Za katerega naj bi šlo pri Porscheju zaenkrat še ne razkrivajo, sporočili pa so, da naj bi se predstavitve, ki bo potekala v torek, 16. februarja med drugim udeležila tudi dva ambasadorja znamke, dirkaška legenda Walter Röhrl ter Jörg Bergmeister.

Za kater avtomobil natanko gre pri Porscheju razumljivo ne razkrivajo, napoved o predstavitvi modela pa so pospremili le z sliko garaže na dirkališču, kjer se v senci skriva nezgrešljiva silhueta modela 911, pozorni opazovalci pa zagotovo ne bodo zgrešili visoko nameščenega krilca. A če gre soditi po dogajanjih v zadnjih tednih in mesecih ter dosedanji praksi predstavljanja novi izpeljank modela 911 je odgovor na vprašanje, kateri avtomobil se skriva v senci le eden: 911 GT3.

O prihajajočem športniku pa je kljub temu, da uradno še ni bil razkrit že znanih nekaj neuradnih dejstev. Tako naj bi na veselje puristov za pogon še vedno skrbel štirilitrski atmosferski šestvaljnik iz prejšnje generacije modela oziroma iz modela Speedster, ki pa bo po zaslugi inženirjev na zadnji kolesni par spravil kar 510 'konjev' ali 375 kilovatov moči – deset 'konjev' več kot v prejšnji generaciji 991.2, zaradi česar je pričakovati, da bo končno presegel magično mejo 320 kilometrov oziroma 200 milj na uro.

Kot smo napisali že uvodoma pa naj bi novi GT3 pomenil tudi konec nekega obdobja. Po tem, ko je bil GT3 vselej poznan po tem, da so ga poganjali atmosferski motorji, naj bi bil prihajajoči novinec še zadnji predstavnik družine 911 brez turbo puhala – zagotovo največji mejnik znamke po slovesu zračno hlajenih motorjev.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel