Neverjetni policist - ljudje so srečni, tudi če dobijo kazen

23. 4. 2014
Deli
Pohvaljeni policist (foto: CBS)
CBS

Policist, čez katerega se ni še nihče pritožil in ki ljudi spravlja v dobro voljo tudi, če jim mora napisati kazen.

Ko policist ustavi voznika, ki je storil prekršek, še ne pomeni, da se mora do tega voznika vesti kot, da mu je prekršek osebno zameril. Steve Hartman iz televizijske hiše CBS, je zato pripravil zgodbo o policistu, ki ni prejel še nobene pritožbe (nasprotno - njegova kartoteka je nabito polna zgolj s pohvalami) in ki je znan predvsem po tem, da se ljudje po napisani kazni vseeno odpeljejo z nasmehom na obrazu.

Elton Simmons iz Los Angelesa ugiba, da je edini razlog, zakaj ga imajo ljudje tako radi, verjetno v samem načinu komunikacije, ki je nekakšna mešanica opozarjanja in diplomacije. "Nikoli se ne vedem, kot da sem nad ljudmi, ki jim pišem kazni." In v zameno dobiva pozitivne odzive tudi, kadar je primoran izdati kazen. Pri CBS pravijo, da je to primer, kako se opravlja policijsko delo. 

Po pravici povedano - kaj podobnega smo že doživeli tudi v Sloveniji. Morda se resda nismo odpeljali z nasmehom na obrazu, če smo si ravnokar pridelali mastno kazen, je pa res, da tudi pri nas lahko pogosto naletiš na policiste, ki znajo razumevajoče, a še vedno profesionalno odvoditi postopek - tu in tam pa te spustijo tudi samo z opozorilom. Ki je včasih še bolj vzgojno, kot pa kazen, ki ti ubije voljo do življenja.

In kakšne izkušnje s policisti imate vi?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol