Nissan Scoot Quad - Renault Twizy za San Francisco

13. 11. 2015
Deli

Renault svojega električnega malčka Twizyja sicer ne ponuja onstran Atlantika, a je v San Franciscu naredil izjemo in sicer v obliki 10 primerkov avtomobilčka Nissan New Mobility Concept, znanega tudi pod imenom Nissan Scoot Quad.

Pobudo za projekt preselitve električnega majhnega mestnega avtomobilčka, ki lahko z največjo hitrostjo 45 ali 80 kilometrov na uro premaga razdalje dobrih 80 kilometrov, v eno najbolj trendi ameriških mest je dalo tamkajšnjo podjetje za izposojanje električnih skuterjev Scoot Networks.

Renault Twizy, ki so ga za San Francisco preimenovali v Nissan Scoot Quad, je postal prvo štirikolesno vozilo v ponudbi Scoot Networks. Njihovo floto sicer sestavlja 400 električnih skuterjev, ki jih prebivalci San Francisca uporabljajo za hitre vožnje med vsakdanjimi opravki ali pa le za zabavno raziskovanje mesta. Ustanovitelj podjetja Michael Keating pravi: "Če je majhen, električni in zabaven, ga boste lahko našli na Scootovi aplikaciji in se z njim vozili po vsem mestu. Ponosni smo, da smo svojim voznikom v partnerstvu z Nissanom ponudili novo obliko električne urbane mobilnosti."

Odzivi voznikov Scoot Quada so precej pozitivni, kot lahko vidimo tudi v spodnjem videu, ki so ga posneli pri portalu Cnet.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja