Nissanova ženevska napoved pohoda med dostavnike

2. 3. 2009
Deli
Nissanova ženevska napoved pohoda med dostavnike (foto: Nissan)
Nissan

Nissan bo s povsem novim, kompaktnim, a uporabno prostornim NV200 zapeljal na globalni trg majhnih dostavnikov.

NV200 bo na voljo v treh izvedbah. Furgon, z največjo prostornino tovornega prostora med vozili primerljive velikosti, in dva modela s sedmimi sedeži – praktični kombi za prevoz ljudi in tovora ter luksuzna izvedba, ki bo za prevoz potnikov posebej prepričljiva različica, razvita in izdelana v skladu z merili za osebne avtomobile. Prav ta bo predstavljena na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Kljub temu, da meri v dolžino manj kot 4, 4 m, je dolžina tovornega prostora furgona daljša od dveh metrov (2.040 mm).

Zaradi pogona na prednji kolesi in posebej kompaktne zgradbe zadnjega vzmetenja je mogoče v tovorni prostor vstaviti dve paleti standardizirane Euro velikosti. Z višino 1, 84 m je NV200 povsem primerljiv s tekmeci, a je nakladalna površina tovornega prostora najnižja (520 mm), kar odločno lajša nakladanje in razkladanje ter zagotavlja izjemno prostornino tovornega prostora, ki znaša 4, 1 m3. Nosilnost vozila je 771 kg.

NV200 je zasnovan in razvit na osnovi prirejene Nissanove platforme B. Spredaj sta kolesi posamično vpeti na pomožen okvir, robustna in kompaktna zadnja prema pa je vzmetena z listnatimi vzmetmi.

Na voljo bosta zmogljiva bencinski in dizelski motor. Z delovno prostornino 1.598 ccm in štirimi ventili na valj doseže bencinar največjo moč 79 kW in največji navor 153 Nm. Povezan je z ročnim petstopenjskim menjalnikom.

Motor z oznako 1.5 dCi (K9K) ima ob delovni prostornini 1.461 ccm osem ventilov. Doseže 200 Nm največjega navora in največjo moč 63 kW. Tudi temu motorju je namenjen petstopenjski ročni menjalnik.

Foto: Nissan

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"