Opel z novim motorjem

23. 7. 2014
Deli

Opel je na Madžarskem pričel z izdelavo novega motorja

Opel je nedavno v svoji madžarski tovarni v Monoštru zagnal serijsko izdelavo nove družine majhnega litrskega bencinskega motorja z oznako 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Trivaljnik se ponaša s 115 'konji' in je prvi član družine majhnih bencinskih motorjev, ki bodo kasneje na voljo tudi z večjimi prostorninami (1,4-litra). Novinec bo najprej na voljo v Adamu Rocks, že konec leta pa bo na voljo tudi v povsem novi Corsi.

Slovesnosti ob zagonu izdelave, sta se ob drugih gostih udeležila še podpredsednik Opla Joachim Koschnicke, zadolžen za odnose z vladami ter institucionalno in javno politiko ter namestnik madžarskega ministra za mednarodno gospodarsko sodelovanje Peter Szijjart.

Z novim motorjem bo tovarna na eni proizvodni liniji sočasno izdelovala motorje treh različnih motornih družin, saj na njej že nastajata Oplov novi 1,6-litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom in 1,6-litrski turbodizelski motor. Opel je v novo tovarno Flex plant v Monoštru vložil 700 milijonov evrov, letno pa bo v njej nastalo 600.000 motorjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja